fbpx

Transport en levering

Houtpellets en briketten:

Volle pallets met houtpellets en briketten kunnen op twee manieren bij u worden bezorgd. We verzorgen dit met eigen transport of we besteden het transport uit aan een extern transportbedrijf. Het is goed om te weten dat wij de pallets bij u bezorgen met een kooi-aap. Wij rijden zodra onze wagen vol gepland is. Dit betekent dat we pas rijden als alle palletplaatsen in onze wagen bezet zijn. Levering met kooi-aap is duurder daarom is efficiëntie bij ons erg belangrijk. In de praktijk betekent dit dat u rekening moet houden met 10 werkdagen levertijd. Vanwege de diversiteit aan adressen kan er geen gewenste dag opgegeven worden. Wilt u graag de dag van bezorging vast leggen of wilt u een spoed bestelling? Dan kiest u voor extern transport en geeft u de gewenste datum aan.

Diervoeders en stalstrooisels

De levering van diervoeders en stalstrooisel worden ten alle tijden met eigen transport gerealiseerd. De gemiddelde levertijd is 10 werkdagen. Aan de buitenkant/onderkant ( duitse grens) van ons rayon kan de levertijd iets oplopen. Ons rayon loopt vanaf Friesland en Groningen tot aan de A1. Onder deze provincies verstaan wij: Friesland, Groningen, Drenthe, Hoord Holland, Flevoland, Woont u in  Overijssel of Gelderland, dan kan de levertijd iets oplopen, houdt daar rekening mee met de bestellingen!!! Mocht u hier buiten vallen maar toch geïnteresseerd zijn dan kunt u contact opnemen via info@ dejagerhemelum.nl of even bellen met 0514 – 58 1716, Wij leveren tevens strooisel op de waddeneilanden. Bestellen via de webshop is geen probleem. U krijgt achteraf/ na overleg over de transportmogelijkheden een transportrekening of kunt zelf het transport organiseren vanaf bijvoorbeeld Harlingen of Holwerd.  Er wordt franco geleverd vanaf 700 kg of vanaf 1 pallet. Dit kan natuurlijk van alles zijn. Bijvoorbeeld een pallet strooisel, een pallet met voer of natuurlijk een combinatie hiervan.

–>>In de twee gemeentes “de Friese Meren en Sûd-West Fryslan leveren wij Franco vanaf 250 kg.

–>>Woont u in deze regio? maar hebt u een kleinere bestelling? dan rekenen wij €2.50 bezorgkosten.

–>>Bij afname van een pallet stalstrooisel en minimaal 250 kg diervoeders ontvangt u 5% korting op de voeders!

Levertijd

Eigen transport duurt ongeveer 10 werkdagen. Wij bellen altijd een dag voor de levering en kunnen aangeven in welk dagdeel de chauffeur de goederen bij u aflevert. Wilt u meer weten? Neem contact op via 0515 58 1716 of via de info@dejagerhemelum.nl.  Dagen waarop niet geleverd kan worden kunt u aangeven in het extra vakje tijdens het bestellen.

Bij extern transport wordt de bezorging van de pallet uitbesteed. Een vrachtwagen met laadklep komt de pallet met houtpellets of briketten afleveren. Deze wagens hebben alleen een (elektrische) palletwagen mee. De levertijd bedraagt minimaal 4 werkdagen. Wij werken met de ABC formule – Dag A bestellen, Dag B laden, dag C lossen. Een bestelling voor 12 uur op dinsdag wordt donderdag geleverd. Uiteraard kunnen wij ook op andere gewenste data laten lossen.  Bij extern transport wordt alleen de leverdatum aangegeven en niet de levertijd.

Levervoorwaarden

Eigen transport: Het is belangrijk dat de wegen goed begaanbaar zijn er dat er vrachtverkeer over de weg mag. Onze chauffeurs moeten in een veilige omgeving kunnen lossen. Bijvoorbeeld op het erf of een parkeerplek. Wij zijn niet verantwoordelijk voor verzakkingen in de bestrating door onze wagen en/of kooi-aap.  Uw opslagplaats dient te voldoen aan het volgende:

Kooi-aap breedte: 2.30 meter

Kooi-aap hoogte: 2.50 meter

Minimale doorrijbreedte garagedeur/staldeur/losplaats: 2.50 meter

Minimale hoogte garagedeur/staldeur/losplaats: 2.60 meter

Onze chauffeurs hebben ruime ervaring met het laden en lossen van goederen. Toch dient de klant zich bewust te zijn van de lossituatie. Wanneer de doorrijhoogte en breedte smaller is dan bovengenoemde maten en er  ontstaat door de kooi-aap schade aan het gebouw, dan is deze schade voor eigen risico.

 • De chauffeur dient de vrachtwagen veilig te kunnen lossen/parkeren/keren
 • De kooi-aap functioneert niet goed op grind, (losse) grond en gras
 • Kunnen wij de vracht niet lossen? dan brengen wij extra kosten in rekening en nemen we het product mee retour.
 • Levering in heel Nederland (mits anders aangegeven op de productpagina)

Bij extern transport wordt de pallet voor of op uw oprit of op de stoep geplaatst. De pelletwagen rijdt niet op grind of grond en kan niet bij opstapjes of de stoep oprijden. De oprit dient goed verhard te zijn!

Voor bulktransport hebben we extra voorwaarden en tips opgesteld. U leest hierover onder aan de pagina.

Betalen

Eigen transport: U maakt in onze webshop www.voerenstrooisel .nl een bestelling aan. Na het doorgeven van de bestelling ontvangt u van ons een bevestiging. Nieuwe klanten ontvangen vooraf aan de levering een factuur over de mail of kunnen betalen bij de chauffeur. Onze chauffeur beschikt over een pinapparaat zodat u ook met de pin kunt betalen. Vaste klanten hebben de mogelijkheid om achteraf te betalen.

Extern transport: Wij leveren via het extern transport alleen uit als de pellets vooraf worden betaald. Het is handig om dit direct te doen via de betaalmodule in onze webshop. Dit scheelt voor ons een extra handeling omdat wij nu niet een extra factuur moeten versturen.

Statiegeld pallets

Wij stellen het zeer op prijs wanneer de lege, te ruilen statiegeldpallets klaar liggen voor de chauffeur. Statiegeldpallets worden in onze webshop voerenstrooisel.nl niet altijd weergegeven in de winkelmand. Sommige producten worden geleverd op een statiegeld pallet zoals een EUROpallet of een industriepallet. U vind deze pallets terug op een officiële factuur.

Blokpallets met formaat 100 cm * 120cm vallen vaak buiten het statiegeld systeem. U krijgt er dus geen geld voor terug. Mocht de pallet kwijt willen dan gebruiken wij ze graag weer onder onze goederen. Dit geld ook voor bigbags waar we onze houtpellets in leveren. Door het hergebruik van deze pallets en bigbags houden we de kosten van veel producten zo laag mogelijk.

Veilig bestellen

Wij doen er alles aan om u als klant te beschermen tegen internet fraude. Onze website is derhalve voorzien van een “groen slotje” en ook onze betaalmethodes voldoen aan de hoogste eisen. Mocht u onverhoopt toch een probleem ondervinden, neem dan contact met ons op.

Wilt u meer weten over de opslag van uw gegevens? Dan kunt u onze privacystatement raadplegen.

 

Overige vragen over bestellen, betalen en leveren

Ik heb niet alle artikelen of een verkeerd product ontvangen
Wij vinden het vervelend dat de order niet volledig/correct geleverd is en willen dit uiteraard graag voor je oplossen. Neem binnen 14 dagen na bezorging telefonisch contact met ons contact op tel: 0514 – 58 1716 (op maandag gesloten en kantooruren) of per mail via Info@dejagerhelum.nl. Onze klantenservice zal contact met je opnemen om het ontbrekende of het juiste product alsnog op te sturen. Bij een verkeerde levering wordt het product gratis omgeruild.

Mijn bestelling is verzonden maar ik heb nog niets ontvangen
Mocht de status van je bestelling op status ‘verzonden’ staan maar je hebt na 2 werkdagen nog niets ontvangen dan verzoeken wij je contact opnemen met onze klantenservice via tel: 0514 58 1716 of per mail naar Info@dejagerhelum.nl

Wat gebeurt er als ik bij bezorging niet thuis ben?
Niet thuis? Geen probleem. Geef telefonisch duidelijk aan waar u de pallet wilt hebben. U kunt ook de lege pallet op de plaats klaarzetten, waar de volle pallet mag komen te staan. Sommige klanten zetten met stoepkrijt even kruis op de juiste plaats op de oprit.

Hoe kan ik mijn bestelling wijzigen of annuleren
Van gedachte veranderd? Geen probleem! Wanneer je jouw bestelling wilt wijzigen of annuleren kun je het beste contact opnemen met onze klantenservice via tel: 0514 58 1716 of per mail naar Info@dejagerhelum.nl

Wat zijn de verzendkosten
De verzendkosten worden bepaald door het gewicht en het type transport. Vrijwel alle producten worden per pallet verstuurd, de transportprijs is bij dit product inbegrepen. Alleen op losse zakjes en halve pallets met houtpellets wordt een extra transporttoeslag berekend. Bij het opsturen van een zakje houtpellets wordt €15.00 berekend. Voor het transport van een halve pallet wordt €35.00 berekend.

Bulktransport

Eisen m.b.t. de pellet, het voer, de  opslag en veiligheid

ook voor het bulktransport geldt: we rijden pas als de bulkwagen vol is. De bulk bestaat uit verschillende compartimenten die gevuld kunnen worden voor verschillende afnemers. Bestel daarom op tijd! Vaak leveren we binnen 5 werkdagen maar in het voor en naseizoen houden wij 10 werkdagen aan voor de levering zodat we de bestellingen efficiënt kunnen indelen en bezorgen.

De silo, zaksilo of eigengemaakte opslag dient te voldoen aan de volgende normen:

 • Stevige plaatsing, bij voorkeur op betonnen ondergrond
 • Vulbaar met maximaal 4 slangen van 4 meter. Dit betekend dat de ruimte tussen de wagen en de vulpijp maximaal 16 meter mag bedragen
 • Na 16m vervalt de garatie mbt fijnmateriaal.
 • Slangtoeslag: boven het gebruik van 3 slangen wordt toeslag gerekend, dit is €15.00 ( ex btw)  toeslag per slang per bestelling
 • Deugdelijke vulpijp en ontluchting. De doorsnede van de vulpijp is 10 cm. Bij een ander doorsnede past de klem met de buis niet om de pijp. Bij andere aansluitingen zoals een brandweer koppeling ontvangen we graag een omschrijving met foto van de koppeling. Het reeds voorgekomen dat we op plaats van bestelling niet konden lossen vanwege de installatie van een weinig voorkomende koppeling. Koopt of bouwt u een pelletopslag? Laat u geen dure koppelingen aansmeren, dit is echt niet nodig!
 • De ontluchtingbuis is altijd groter dan de invoer. Dit heeft te maken met druk die wordt opgebouwd in de silo. Maximale doorsnede ontluchtingbuis is 20 cm.
 • Een volle vracht is ongeveer 32 ton houtpellets
 • De bestrating dient goed bereikbaar en geschikt te zijn voor vrachtwagens (600kg per m2)
 • Indien de bestelde hoeveelheid niet geheel gelost kan worden zal de resterende hoeveelheid terug naar Hemelum gebracht worden. De hiervoor gemaakte kosten worden extra in rekening gebracht. We rekenen hiervoor €1.- per km naar het adres waar we de overgebleven vracht kwijt kunnen. Dit kan Koudum zijn of een ander adres.
 • 1m3 houtpellets of diervoeders is ongeveer 600 kg. Om er zeker van te zijn dat de bestelde hoeveelheid in uw opslag past doet u de inhoud in m3 van uw opslag x 600 kg.
 • De inlaadbuis bevind zich op een minimale hoogte van 0,7 tot een maximale hoogte van 1,5 m boven de grond of is bereikbaar met een veilige vaste trap
 • Prijzen zijn inclusief BTW
 • Het transport voor noord en midden Nederland zit bij de prijs inbegrepen
 • De transportkosten voor de overige provincies worden in overleg bepaald
 • U kunt de pelllets en diervoeders in de shop bestellen, na uw bestelling wordt er telefonisch contact opgenomen over de levering. Na deze bevestiging wordt pas geleverd en gefactureerd
 • Tijdens het vullen kan stof ontstaan en slijtage aan de pellet. Het gebruik van veel slangen, veel bochten en vernauwingen hebben hier effect op. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de breuk en het stof dat ontstaat tijdens het lossen.
 • Een silo dient minimaal 1 keer per jaar worden leeggehaald en schoongemaakt. Het fijne materiaal van de pellets blijft altijd  in de dode hoek van de opslag zitten. Bij langdurige opslag en weinig doorloop verstopt de silo waardoor de vijzel vol stof komt te zitten of de doorgang stagneert.
 • Diervoeders heeft standaard een houdbaarheid van 6 maanden. Toch adviseren wij om bulkvoeders binnen drie maanden op de voeren vanwege de terugloop van kwaliteit. De kwaliteit van bijvoorbeeld vitamines verminderd na drie maand opslag in bigbag en bulk.

Belangrijk!

 • De afnemer is zelf verantwoordelijk voor de deugdelijkheid van de silo
 • De Jager Handel en Transport aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schades aan silo, pelletopslag en oprit en letsel en schade aan personen, vee of huisdieren tijdens het leveren en lossen van de bestelde goederen.

 

Bij de keuze voor betalen kunt u klikken op “ betaling via factuur”.

Wij verwachten dat wij kunnen lossen bij een deugdelijke (veilige en betrouwbare) installatie met gangbare koppelingen. Het liefst bevestigen wij onze losslang aan een stalen buis met doorsnede van 10 cm. Onze chauffeur is niet verantwoordelijk voor schade tijdens het lossen als de oprit, installatie en opslag niet voldoet aan de bovenstaande eisen.

Door te bestellen in onze webshop, via de telefoon of via de mail, gaat u akkoord met onze leveringsvoorwaarden.

 

0
  0
  Uw winkelwagen
  Uw winkelwagen is leegGa terug naar de winkel